اعزام ۲۸۹ اتوبوس از خراسان رضوی برای شرکت زائران در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره) کیفیت هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز «پاک» است (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) تغییر ساعت آغازبه‌کار دستگاه‌های اجرایی مشهد و خراسان‌رضوی از سه‌شنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۳) اجرای پروژه تعریض پل شهید باهنر در محور جاده سرخس - مشهد تدوین «مدل جریان‌سازی اجتماعی» برای رسیدگی به معضل طلاق| ظرفیت‌های مختلف برای کنش‌گری اجتماعی بسیج می‌شوند عدالت فضایی، زمینه‌سازِ رسیدنِ شهروندان به توسعه فردی هوای کلانشهر ۵ منطقه مشهد امروز پاک است (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) پیگیری دغدغه شهروندان مشهدی درباره بوی بد استخر بوستان کوهسنگی زمان بهره‌برداری از ایستگاه مترو باب الجواد (ع) مشهد اعلام شد+اینفوگرافی شهروند خبرنگار | درخواست قطع درختان خشک شده چنار در بولوار فرهنگ مشهد + پاسخ شهروند خبرنگار | درخواست افزودن اتوبوس در مسیر روزبازارهای محدوده جاهدشهر و الهیه مشهد + پاسخ جمیله علم‌الهدی در دانشگاه فردوسی مشهد: شهید آیت‌الله رئیسی نمونه و مصداق عینی جمهوریت اسلامی بود پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پروژه بولوار قمربنی هاشم (ع) و زیر گذر شهید هریری در مشهد اعزام کاروان بسیج شهرداری مشهد به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) یاد «آتشبار ضدطیاره»| ناشنیده‌هایی از تاریخچه فلکه «ضِد» در خیابان امام رضا(ع) مشهد مترو مشهد روز دوشنبه (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) رایگان است سرویس‌دهی رایگان اتوبوس‌رانی مشهد در روز رحلت حضرت امام‌خمینی‌(ره) و روز دحوالارض اعمال‌قانون یک‌ هزار و ۳۶۵ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۳۸ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) ۵۳ درصد حریق‌ها در مشهد منشأ برقی دارد ترافیک سنگین پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۲ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کرونا ابتلا به دیابت را در برخی افراد افزایش داد| شیوع دیابت افزایش پیدا کرده است

  • کد خبر: ۱۳۴۶۸۳
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۰
کرونا ابتلا به دیابت را در برخی افراد افزایش داد| شیوع دیابت افزایش پیدا کرده است
فوق‌تخصص غدد و فوکال پوینت برنامه دیابت گفت: کرونا عفونت ویروسی بود و ویروس‌ها باعث التهاب می‌شود؛ التهاب یکسری فعل و انفعالات و هورمون‌های استرس ایجاد می‌کند و به همین منظور زمینه ابتلا به دیابت را در بین برخی افراد افزایش می‌دهد..

به گزارش شهرآرانیوز، محمد علی یعقوبی در نشست خبری که به مناسبت هفته دیابت در مرکز بهداشت استان برگزار شد، اظهار داشت: بیماری دیابت یک بیماری است که شیوع زیادی دارد و به خاطر سبک زندگی و بی‌تحرکی که در بین مردم وجود دارد، شیوع آن افزایش پیدا کرده است.

فوق‌تخصص غدد و فوکال پوینت برنامه دیابت افزود: علت بیماری دیابت عدم تولید انسولین یا تولید ناکافی انسولین در بدن فرد است یا اینکه انسولین در بدن به مقدار کافی تولید می‌شود، ولی به دلیل وجود برخی اشکالات انسولین نمی‌تواند سبب تسهیل ورود قند به داخل سلول‌ها شود. چند نوع دیابت وجود دارد که شایع‌ترین دیابت نوع دو است که بیش از٩٠ درصد علت دیابت را به خود اختصاص می‌دهد. مهمترین فاکتور در ابتلا به دیابت نوع دو چاقی و اضافه وزن است. دیابت نوع یک شیوع کمتری دارد و ۵ درصد علت دیابت را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین دیابت ژنتیکی و دیابت بارداری نیز از انواع دیابت به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: در دیابت بارداری حدود ۴ تا ۶ درصد از کل بانوان در طی دوران حاملگی، به علت کمبود تولید یا مقاومت بدن به انسولین موقتا به این نوع دیابت مبتلا می‌شوند که معمولا پس از خاتمه حاملگی بهبودی حاصل می‌شود؛ بنابراین مواردی که بهبود نمی‌یابند، در نهایت ممکن است دیابت نوع ۲ باشد، زیرا در این نوع دیابت ۵٠ درصد سلول‌های غذه لوزالمعده توانایی خود از دست می‌دهد، لذا پیشگیری در دیابت مهمترین مسئله است و آگاه سازی مردم به این امر کمک می‌کند.

فوق تخصص غدد و فوکال پوینت برنامه دیابت گفت: عوارض دیابت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود، عوارض حاد آن شامل افت قند و کمای دیابتی است و عوارض مزمن شامل عوارض عصبی، کلیوی، چشمی، قلبی و عروقی است. در عوارض دیابتی از نوع چشمی در سن ٢٠ تا ٧۴ سالگی سبب ایجاد نابینایی می‌شود.

یعقوبی در پاسخ به این سوال که کرونا چقدر در ابتلا به دیابت تاثیر داشته است، گفت: کرونا عفونت ویروسی بود و ویروس‌ها باعث التهاب می‌شود و التهاب یکسری فعل و انفعالات و هورمون‌های استرس ایجاد می‌کندو به همین منظور زمینه ابتلا به دیابت را در بین برخی افراد افزایش می‌دهد. حتی درمانی که برای این بیماری توصیه شد در برخی افراد به خصوص افرادی که زمینه دیابت داشتند سبب ایجاد این بیماری شد که البته بیشتر این افراد بعد از مدتی بهبود یافتند.

سن ابتلا به دیابت نوع ۲ معمولا بالای ۳۰ سال است

در ادامه ناصر امینی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: میانگین شناسایی مبتلایان به دیابت در خراسان رضوی سالانه حدود ۹ تا ۱۰ هزار بیمار است. بر اساس مطالعات انجام شده سال ۱۴۰۰ در خراسان رضوی میزان شیوع دیابت در افراد بالای ۲۵ سال ۱۲ درصد بوده است که در مقایسه با آمار کشوری ۲ درصد کمتر بوده است.

وی گفت: غربالگری دیابت در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی برای افراد بالای ۳۰ سال انجام می‌شود و آمار‌ها نشان می‌دهد ۴.۹ درصد مراجعان در این بازه سنی مبتلا به دیابت هستند، یعنی به عبارتی از هر ۱۰۰ نفر مراجعه کننده حدود ۵ نفر مبتلا به دیابت هستند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سن ابتلا به دیابت نوع ۲ معمولا بالای ۳۰ سال است به همین منظور در تمام مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های شهری و خانه‌های بهداشت برنامه غربالگری برای بیماری‌های دیابت، فشارخون و خطرسنجی قلب و عروق به صورت مستمر در حال اجرااست و افراد می‌توانند با مراجعه به این مراکز نسبت به تشکیل پرونده الکترونیک و انجام مراقبت بر اساس گروه سنی و غربالگری بیماری‌های مذکور اقدام کنند.

امینی گفت: براساس طرح ملی غربالگری دیابت باید حدود ١۴ درصد افراد بالای ٣٠ سال شناسایی می‌شدند که به دلیل عدم شناخت این بیماری ۵ درصد جمعیت بالای ٣٠ سال شناسایی و مبتلا به دیابت بودند. در استان ١۵٢ هزار نفر که از این تعداد ١۵ هزار نفر شناسایی و مبتلا دیابت نوع یک هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->